Motorscope F1 2004-2005 a deschis colecţia anuarului de Formula 1. Cu un total de 240 de pagini şi aproape 600 de fotografii, lucrarea vine să arunce o privire peste sezonul în care Michael Schumacher a cucerit cel de-al şaptelea titlu. În plus, rubrica “Să înţelegem Formula 1” vă oferă răspunsul la majoritatea întrebărilor pe care şi le pune un pasionat al Marelui Circ.
Câţi dintre dumneavoastră ştiu că un român a terminat pe locul secund în Grand Prix-ul de la Monte Carlo? Performanţa petrecută în 1929 vă este prezentată într-o rubrică specială. Pe lângă istoria Renault şi Honda în Formula 1, ultima parte vă duce într-o incursiune în atelierele Toyota Team Europe, la care se adaugă un articol interesant despre evoluţia motoarelor, a lubrifianţilor şi a combustibilor utilizaţi în Formula 1.
Motorscope F1 2005-2006 a înregistrat un salt la 280 de pagini şi aproape 700 de fotografii. În afara poveştii detaliate despre drumul lui Fernando Alonso spre titlul mondial, cel de-al doilea volum al colecţiei rememorează pentru dumneavoastră aventura Martini Racing, povestea celor de la Castrol în Formula 1, cel de-al şaptelea succes obţinut de Tom Kristensen în cursa de 24H de la Le Mans dar şi sezonul de Karting din România.
Apărut în două ediţii, Motorscope F1 2006-2007 a păstrat formula cu 280 de pagini, numărul imaginilor depăşind cifra 500. Cartea vă prezintă marşul triumfal al spaniolului Fernando Alonso spre cel de-al doilea titlu mondial, la care se adaugă un material special despre aventura Michelin în Formula 1.
Ca de obicei, finalul face o incursiune în afara Formulei 1, oferindu-vă detalii despre victoria lui Bernd Schneider şi a celor de la Mercedes în campionatul DTM sau despre victoria motorului diesel Audi în cursa de 24H de la Le Mans. Pentru pasionaţii de istorie, cursa Beinjing-Paris 1907 vine să-şi dezvăluie povestea, la aceasta adăugându-se, într-un arc peste timp, o interesantă aventură a 33 de modele Mercedes-Benz clasa E.
Cel de-al patrulea volum al colecţiei vă oferă şansa de a retrăi suspansul duelului dintre Kimi Raikkonen şi Lewis Hamilton. În plus, o inserţie specială de 28 de pagini vă prezintă povestea celor de la Renault în Formula 1, la care se adaugă un articol special despre primul Grand Prix din istorie. Cursa de la Le Mans şi campionatele de turism se regăsesc şi ele în materialele de la finalul cărţii.
Ediţia specială Mercedes a fost una din surprizele anului 2007. Realizată special pentru Mercedes-Benz România, cartea vine să prezinte sezonul 2007 în culoarea arginitie a celebrelor Săgeţi McLaren-Mercedes. Spre deosebire de surata ei, cartea beneficiază de un număr considerabil de materiale speciale, dintre care ar fi de amintit cel dedicat recordurilor mondiale de viteză şi, nu în ultimul rând, dosarul spionajului în Formula 1.
A cincea apariţie Motorscope F1! Într-o ţară în care puţini mai sunt cei care susţin naşterea unei culturi automobilistice, ne-am încăpăţânat să supravieţuim în ciuda crizei. În rest, nu cred că ar fi prea multe de spus. Cu siguranţă sunteţi nerăbdători să citiţi povestea celui mai spectaculos sezon din istoria Formulei 1. Cum altfel am putea caracteriza anul care ne-a oferit la căderea cortinei un thriller nerecomandat cardiacilor?
Spre deosebire de Formula 1, anuarul de raliuri are o poveste ceva mai interesantă. Pornit la drum cu sezonul 2002, el a luat un an de pauză, pentru a reveni în 2004 alături de cel de Formula 1. Din această cauză, Motorscope Rally 2004-2005 rămâne să fie considerat ca volumul cu numărul 1, în timp de apariţia singulară din 2002 primeşte numărul “0”.
Cu un total de 220 de pagini şi peste 600 de fotografii, Motorscope Rally vă prezintă povestea primului titlu cucerit de Sebastien Loeb, francezul oferindu-ne onoarea de a scrie şi prefaţa cărţii. Finalul cărţii ne oferă o incursiune în lumea curselor cross-country, un material despre piloţii români în constelaţia mondială, retrospectiva campionatelor naţionale de raliuri şi viteză pe traseu montan, la care se adaugă povestea de suflet trăită de Alexandru Dobai, în postura de navigator al lui George Grigorescu.
Cel de-al doilea volum a anuarului de raliuri a marcat saltul la 280 de pagini, suplimentul oferind câteva materiale interesante despre singura victorie a unui model cu cutie automată în Campionatul Mondial de Raliuri, povestea Quattro în raliuri, aventura Castrol în raliuri şi un material dedicat lui Richard Burns.
În afara Dakarului şi a sezonului 2005, capitolul cross-country vă reaminteşte povestea Bătăliei Deşertului din 1980 şi aventura Mitsubishi în Dakar. Ultima parte este dedicată competiţiilor naţionale, cu un dosar special despre Cupa Mitsubishi.
Într-o formulă susţinută de Ford Colina şi Castrol, cel de-al treilea volum Motorscope Rally vă aduce în faţă sezonul în care Ford a recucerit titlul mondial după o pauză de 27 de ani. Moment special, marcat şi de incursiunea făcută în atelierele de la M Sport dar şi de experienţa unică trăită alături de Marcus Gronholm pe una din specialele celebrului RAC Rally. Urmează apoi un dosar “Michelin în raliuri”, “Turbomania”, “Viva la Targa” şi “Blonda de la Mercedes-Benz”.
Capitolul cross-country ne duce în Dakar dar şi pe pistele Cupei Mondiale de specialitate, pentru ca în final să retrăim povestea sezonului 2007 din Campionatul Naţional de Raliuri, garnisit la final cu o analiză interesantă a războiului dintre federaţii.
Un nou titlu pentru Sebastien Loeb şi încă unul pentru Ford. Acesta ar fi pe scurt povestea unui sezon mai mult decât interesant. Dar şi unul trist, în care ne-am luat rămas bun de la Colin McRae. În ultima parte a cărţii, sunteţi invitaţi să deveniţi părtaşi la o poveste superbă din Valea Morţii.
Dacă Ford Colina şi Castrol au rămas fideli în susţinerea anuarului de raliuri, lipsa de interes a celor de la M Car ne-a făcut să renunţăm la inserţia dedicată curselor cross-country şi a Cupei Mitsubishi. O atitudine similară a dus şi la suprimarea unui material special dedicat evoluţiei lui Sebastien Loeb în Raliul }ării Galilor, dar care se regăseşte în ediţia virtuală.
Într-o perioadă în care apariţia cărţilor reprezintă o minune, Motorscope aduce în faţa dumneavoastră cel de-al cincilea anuar din colecţia Motorscope Rally. Din păcate, conform unui obicei ce tinde să prindă rădăcini, n-am primit nici măcar un semn de bunăvoinţă din partea celor implicaţi în Campionatul Naţional de Raliuri. Din respect pentru pasionaţi, am inclus clasamentele complete ale fiecărei etape, plus topul din finalul sezonului, acestea reprezentând oricum, mai mult decât informaţiile oferite de oficialii campionatului.