prezentare
Motorscope este un nume cunoscut şi respectat în lumea automobilistică. Implicată pe scena sportului cu motor din România, singura editură specializată în acest domeniu reflectă de o bună bucată de vreme imaginea unică a acestei discipline extraordinare. Cu o arhivă de invidiat, în care se regăsesc informaţii culese în ultimele trei decenii şi peste 100.000 de imagini, Motorscope îşi deschide porţile şi aduce în faţa dumneavoastră performanţe de vârf, tehnologia avansată şi simfonia motoarelor în cele mai spectaculoase locuri din lume, din Alpi în Sahara, de la Monte Carlo la Suzuka.

Cu cinci ani în urmă, Motorscope deschidea un capitol aparte în publicistica românească, lansând singurele anuare româneşti dedicate Formulei şi Campionatului Mondial de raliuri: Motorscope F1 şi Motorscope Rally. Seria premierelor a continuat în 2005, când Motorscope a realizat pentru Porsche România prima istorie a unei mărci auto, publicată la noi în ţară: Skoda 100 ani de istorie. Şi tot aici am putea aminti broşura Quattro realizată cu ocazia sărbătorii unui sfert de secol de la apariţia sistemului quattro lansat de Audi.

Considerat de multă lume drept cel mai bun jurnalist de sport auto din România, Alexandru Dobai este cel căruia îi datorăm realizarea tuturor lucrărilor din colecţia Motorscope. A crezut în apariţia acestora şi a refuzat în mod constant să accepte ideea că ar fi mult prea devreme pentru materializarea lor în România. Dar implicarea sa pe scena automobilistică a mers mult mai departe, liderul echipei Motorscope fiind cunoscut şi pentru activitatea sa ca organizator de raliuri, ataşat de presă sau comentator de televiziune. Şi toate făcute din ipostaza unui fin cunoscător, care a gustat plăcerea evoluţiei în lumea curselor.

Ca o recunoaştere a prestigiului de care se bucură, Alexandru Dobai primea la finele anului 1998 premiul pentru contribuţii la dezvoltarea presei auto, în timp ce prima ediţie a anuarului Auto Sport culegea aprecierile unanime ale presei:

“Cea mai frumoasă surpriză pentru iubitorii competiţiilor pe patru roţi” (Ziua)

“Cu acest anuar, se atacă pole position-ul în materie de automobilism!” (Sportul Românesc)

“O arhivă perfectă pentru toată lumea, fie spectator simplu sau suporter împătimit al sportului cu motor” (Cronica Română)

“Comentariu avizat şi o grafică pe măsură” (Gazeta Sporturilor)

“Premieră absolută în spaţiul publicistic românesc” (Adevărul)

“Apărută în condiţii grafice deosebite, lucrarea se adresează atât iubitorilor sportului automobilistic, cât şi ziariştilor, prin multitudinea de informaţii inedite, clasamente şi statistici.” (Auto Motor şi Sport)

“Realizare editorială de excepţie” (Auto Test)

“Premieră absolută, de cea mai bună calitate profesională pentru publicistica românească... Suport fotografic extraordinar, analize la obiect şi informaţii de primă mână, toate la un loc slujind o idee, pe cât de interesantă, pe atât de generoasă în presa automobilistică din România.” (Autoturism)

În plină epocă a comunicării, Motorscope vă invită să luaţi loc în sala de lectură, unde vă aşteaptă colecţia anuarelor de Formula 1 şi raliuri. Cu peste 2.200 de pagini şi aproape 5.000 de imagini dedicate sportului pe patru roţi, Motorscope vă oferă un pachet informaţional complet, fără rival în massmedia din România: cronici, retrospective, rezultate, clasamente şi materiale speciale din Campionatul Mondial de Formula 1, Campionatul Mondial de raliuri, Cupa Mondială Cross Country, Campionatul Naţional de raliuri, cursa de 24H de la Le Mans, campionate de turism, etc.

Retrăiţi alături de noi ultimii ani din Campionatul Mondial de Formula 1, în care cei mai buni piloţi din lume, s-au întrecut de-a lungul unei bătălii întinse pe cinci continente. Motorscope vă oferă o imagine aparte despre cea mai renumită competiţie auto din lume. Dumneavoastră nu vă rămâne decât să vă aşezaţi în faţa ecranului şi să savuraţi povestea unor cavaleri cum ar fi Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen sau Lewis Hamilton.

Vă place să priviţi derapajul controlat al unei maşini care merge cu 140 km/h pe zăpadă? Sau dâra de praf care şerpuieşte pe drumurile de munte din Grecia? Dacă da, atunci Motorscope Rally este cu siguranţă pentru dumneavoastră! Descoperiţi cum au evoluat raliurile, dintr-un hobby al celor dornici de aventură într-un duel care aduce faţă în faţă cei mai buni profesionişti din lume. Retrăiţi alături de noi spectacolul şi suspansul unor sezoane extraordinare, cu suişuri şi coborâşuri, cu bucurii şi drame. Acţiunea, atmosfera şi suspansul vă sunt puse la picioare, indiferent că sunteţi un vechi pasionat al raliurilor sau unul care abia a descoperit această lume.

Vă dorim lectură plăcută!

Pentru cei care îşi doresc aceste lucrări pe rafturile bibliotecii personale, o parte a lor este disponibilă şi în versiune printată, detaliile fiind disponibile la adresa office@motorscope.com.